Saturday, April 18, 2015

Pertandingan Sambung Cerpen (Bulan Cakna Ilmu 2015)

Assalamualaikum w.b.t. dan salam 1 Malaysia!

Bersempena Bulan Cakna Ilmu pada tahun ini, pihak Kelab UMNO Volgograd (KUV) telah mengadakan Pertandingan Sambung Cerpen buat pengarang-pengarang hebat di Volgograd ini.


Objektif pertandingan cerpen ini diadakan adalah bagi memberi peluang untuk pelajar-peajar di Volgograd ini menyerlahkan bakat yang terpendam itu.

Mungkin ada yang hebat dalam berkata-kata, tapi bagaimana pula dengan mereka yang hebat dalam menulis dan lebih memilih untuk melontarkan pendapat, pandangan dan fikiran mereka dengan penulisan karangan? Jadi, inilah peuang emas yang dinanti-nantikan!

Cerpen tersebut harusah dimulakan dengan ayat tersebut...

"Seusai mendaratnya kapal terbang di lapangan terbang Gumrak, ku melihat ....."

Penyertaan adalah sangat memberangsangkan dan cerpen yang dihantar juga sangat menarik dan penuh dengan kreativiti! Siapa sangka pelajar Malaysia di Volgograd ini bukan sahaja hebat dalam bidang medik dan sukan, malahan hebat juga mengarang!

Siapa kata jadi doktor tak boleh mengarang? Tak boleh berimaginasi dan menyerlahkan kreativiti serta bakat dalam bidang penulisan?

Dengan ini, kami pihak KUV ingin mengucapkan tahniah buat para pemenang!

Johan: AINUL FATIHAH BINTI MAZLAN, Tahun 4.
Naib Johan: MOHD KHAIRIL AZIAT BIN JAAFAR, Tahun 4.

Kami juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih buat semua peserta yang menghantar karya anda kepada kami. Buat mereka yang tidak sempat hantar, dan juga tidak bertuah untuk kali ini, ingat, peluang itu sentiasa ada! Jangan berhenti dan jangan mengalah. Tetaplah untuk terus menyerlahkan bakat anda! Kami akan kembali lagi! ;)


No comments: